Briljant kollaps på Chat Noir!

Kollaps i kulissene er lovpriset i hele Norge. Spørsmålet var om også Osloborgerne fikk varmet lattertøyet? Svaret på det er: ja, til gagns.

Karakterstar1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_helstar3s_hel
Produsent: Thalia Teater/Riksteatret  Sted: Chat Noir  Anmeldelse: Teater  Dato: 09.09.2017
Foto: http://chatnoir.no

Kollaps i kulissene er en norsk versjon av teaterstykket The Play That Goes Worng. Stykket er oversatt av Knut Nærum, en av Norges morsomste menn. Forventningene var ikke noe lavere av at rollelisten har navn som Ingar Helge Gimle og Hege Skøyen. Med andre ord, alt skulle være klart til å bli sliten i lattermuskulaturen.

Stykket består av to akter. Den første akten er den beste. Det har med at humoren som stykket bygger på har en svak side. Den kan fort bli repetativ. Derfor er det godt å se at det gjøres grep for å hindre dette. Det fungerer kun til en viss grad. Du blir sittende å tenke at dette har jeg sett før. Tempoet forsvinner litt med pausen og inngangen til andre akt. Det viste seg å være vanskelig å nå samme nivå på latteren i salen som før pausen. Dette vil jeg tilskrive stykkets repetative natur og ikke mangelen på kvalitet i gjennomføringen. Det er nemlig i gjennomføringen at Kollaps i kulissene skinner på sitt skarpeste.

Skuespillet er genialt gjennomført. Det krever en usedvanlig god timing og kvalitet for å kunne spille så «dårlig», så godt. Skuespillerne har alle sine høydepunkt i løpet av stykket. Stykket handler om en oppsetning av et annet teaterstykke. Forestill deg alt det som kan gå galt på premieren av et teaterstykke – Da har du dette stykket. Stykket begynner før teppet går opp, mens scenearbeideren (bl.a. Hege Skøyen) klargjør kulissene til start. Etterhvert setter de igang «sin» premiere og alt går galt fra første minutt. Absolutt alt. Kulisser går i stykker, ord glemmes, rekvisitter forbyttes, folk blir ute av stand til å spille og det hele er et stort kaos. Det hele er storslagent gjennomført!

En kan lure litt på hvem som er målgruppen til stykket. Svaret på det er ganske enkelt de som ønsker å le. Du kommer ikke til å bli smartere. Du kommer ikke til å føle at du har fått utvidet din kulturelle kapital. Det du derimot sitter igjen med er et stort smil, en god latter og en opplevelse av at du har sett fantastiske skuespillere gjøre det som er vanskeligst av alle ting, spille dårlig på en briljant måte.

Vi i Rampelyset Nytt anbefaler alle å se stykket. Det er fremdeles noen få billetter igjen.

Husk å like/følge Rampelyset Nytt på Facebook og på Twitter!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s