80-tallsbølgen på ett fruktfat

At vi nordmenn fortsatt lar oss begeistre over 80-tallet er klart og tydelig. Entusiasmen er ikke bare synlig på antall oppmøte på helgens «We Love The  80s», men her har flere tatt den helt ut og dresset seg opp i pastelfarger og krepp-hår. Og fest – det ble det!

KARAKTER: star1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_helstar3s_hel
konsert/show: We Love The 80s
STED: Telenor Arena, Fornebu
DATO: 7.5.2016
FOTO: Lars Chr Gamborg

Publikum kommer langveis fra, som disse to fra Kristiansand. Det er tredje gang de er på «We Love The 80s».

Hvor ofte har du ikke opplevd å sette på en CD og skippe over de kjedelige sangene, for å kun høre på dine favoritter? Vi ønsker lette sanger med fengende rytmer og et refreng som selv lille Ole i baksetet kan forstå seg på. På «We Love The 80s» er det nettopp dette som er konseptet – å servere perler fra det glade 80-tallet og skape stemning. Og det greide de også hele veien – nesten!
At showet drar folk er det ingen tvil om – og de klær seg gjerne ut i rette farger og kleine klær. Det kommer langveis fra for å gjenoppleve 80-tallet på nytt.

Knallstart

Det skal ikke legges skjul på at flere av artistene mer eller mindre lever på sin fortids karriere, men det er absolutt ikke noe å venne ryggen til. Her er det stemning fra første stund – med ikke helt ukjente «The Weather Girls» er showet igang med «Its Raining Men». Dansefoten er fremme og folk svinger seg i takt med artistene på scenen – eller ikke. I løpet av den første delen av showet blir det servert gode sanger og artister som Jonny Logan, Belinda Carlisle, Katherina and the Waves, Reidar og Torild Sivertsen for å nevne noen.

En form for historie spiller seg ut på storskjermen mellom numrene hvor den vaffelspisende Reidar (Øyvind Blunck) har fått nys om at idol og store kjærlighet (etter Bitten) skal entre scenen. Han drar sporens streks til Telenor Arena for å møte Samantha Fox – og naturligvis synge «Å Reidar reiser snart».
Dette leder oss til ett av kveldens store navn, Samantha Fox. Artisten som nettopp har fyldt 50 år vet å holde oppmerksomheten fra salen gjør et overraskene knallopptreden med sine sanger «I Only Wanna Be With You» og «Touch Me». Hun har tydeligvis ikke glemt hvordan et publikum skal pirres og spiller på det alle vil ha, uten at det går for langt.

Dalene entusiasme

Det er verdt å nevne Kim Wilde som har en fantastisk stemme og leverer med glans flere av sine beste sanger og avslutter med «Kids In America», som et velfungerende allsangmateriale til et publikum som stadig synger og danser med i vill ekstase. Det er etter Kim Wilde at showet begynner å halte. Et kort sceneskifte hvor pauseinnslaget Mr. Dee febrilsk prøver å holde liv i et publikum med A-Ha’s «Take On Me» for andre gang denne kvelden. Pausen er kort, men føles lang.
Det kan være noe med artistvalget og rekkefølgen som resulterte i den dalende entusiasmen da showet igjen starter med Opus. Visstnok er det fortsatt liv i publikummet, men her merker man tydelig artistene ikke helt er hva det en gang var. Opus åpner med en sang som tydeligvis ikke slår ann, hvorpå Alphaville hever stemningen litt, men nærmest er en distraksjon.

Rund avslutning

Showet har helt fra starten av hintet at Reidar (som tidligere på kvelden sang «Å Reidar reiser snart»), med sitt enorme avstandsforhold til Samantha Fox, endelig skulle møtes – igjen. De har som kjent tidligere mødtes i et NRK show. Før «We Love The 80s» avsluttes med store navn som Billy Ocean og Bonny Tylor – ser vi altså Reidar og Samantha Fox treffe hverandre – men kun på storskjerm. Når de først har begge personene kunne arrangørene klinket til med å la dem mødtes på scenen i levende live. Dette ville absolutt ha hevet totalopplevelsen av showet. I det Billy Ocean etterfulgt av Bonnie Tyler avslutter showet har piffen gått ut av publikummet. Her fungerte det tydeligvis ikke å spare på de store kanonene til slutt!

På tross av noen rustne stemmer fra enkelte artister skapte showet liv blant publikummet som hadde mødt opp. Entusiasmen var det ikke noe å si på. Lenge leve 80-tallet.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s