Ikke ta en ny pause!

I ti år har det vært stille fra Briskeby. I år er de endelig tilbake og gjestet den fantastiske elvefestivalen i drammen. Ble vi skuffet? Nei, det ble vi ikke.

Karakter: star1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_helstar3s_hel
Artist: Briskeby  Sted: Gamle Kirkeplass, Drammen  Anmeldelse: Konsert  Dato: 22.08.2015
Foto: Robert Häggblad

 

Jeg er den første til å innrømme at jeg liker Briskeby og Lise Karlsnes. Det var derfor en selvfølge å få med seg konserten under Elvefestivalen i Drammen, jeg har tross alt venta i ti år. Briskeby har en ny singel ute, Rookie Mistakes, alt virket klart for en strålende kveld. Sola var for lengst gått ned da Briskeby som siste artist for kvelden entret scenen. Hva kunne vi forvente oss? Ville Briskeby vise seg fra en ny side? Ville de være rustne? Ville de bare spille gammelt oppgulp? Alle viktige spørsmål, men for meg var det et spørsmål som var enda viktigere. Kunne virkelig Briskeby leve opp til mine forventninger? Egentlig var konserten dømt til å mislykkes på grunn av de høye forventningene fra undertegnede.

Konserten begynner og Lise Karlsnes kommer sprettende inn på scenen ulastelig antrukket i røde bukser og fargesprakende overdel. Sangene dro alle de oppmøtte med en gang kjensel på. Det ble helt klart at dette ikke kom til å bli en konsert hvor kun ny musikk skulle prøves, men mer en ønskekonsert. Det ble ikke spilt på publikums tålmodighet, de fikk det de ville ha fra første stund. Selvfølgelig ble også den nye singelen spilt, til stor glede, men det var de gamle solide traverne som gjorde Briskeby kjent som det bandet de er som satte fyr på publikum i Drammen. Slagere som Wide Awake, Joe Dallesandro og The Asphalt Beach ble alle spilt i løpet av konserten før det hele ble avsluttet med et pang med låta Propaganda. Før avsluttingen var oppfordringen fra Briskeby at det ikke skulle være et gresstrå igjen under føttene til publikum og etter denne vannvittige avsluttingen kan jeg ikke tenke meg at det har vært noe gress igjen!

Alt i alt var dette en stor fornøyelse. Det er mulig jeg er noe farget av eget syn, men sammenlignet med en hel del andre konserter i sommer er det ikke mange andre, om noen, som kan måle seg. Det så ut som artistene i Briskeby storkoste seg og det smittet over på publikum! Det var strålende stemning for de som orket å være hele kvelden. Til dere som gikk etter Roxette, dere misset noe! Dette var superb, takk.

Husk å like/følge Rampelyset Nytt på Facebook og på Twitter!

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s