Etter regnet kommer det alltid en regnbue

Den tidligere Led Zeppelin vokalisten gjestet notodden bluesfestival til stor glede for alle som tok turen. I den nye hangaren var det kjempestemning og hva mer kan man egentlig forvente seg?

Karakter: star1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_hel
Sceneartister: Robert Plant & The Sensational space shifters Sted: Notodden Bluesfestival
Dato: 31.07.2015
Foto: Oli Powell, bluesfest.no

 

Det er noen artister og band som har betydd mer for musikken enn det andre band har gjort. Disse artistene eller bandene er ofte på en del personens «bucket list» over konserter å se før det er for sent, før disse musikklegendene har forlatt jordens overflate. En av disse artistene er tidligere Led Zeppelin vokalist og låtskriver Robert Plant. Det var derfor en selvfølge at denne konserten måtte undertegnende få med seg når Notodden var heldige og fikk besøk av legenden. Faren med slike konserter er at artistene begynner å bli gamle, rustene og ellers ikke helt på topp lengre. Hvis så har skjedd med Robert Plant tør jeg ikke tenkte på hvor bra han har vært før, for dette var en strålende konsert.

Klokken 20.00 kom artistene ut på scenen. Publikum er i ekstase, det virket fult rundt 6500 mennesker, og det er trampeklapp fra første sang. Kanskje var dette mest fordi helten var på scenen. Det starter godt og solid, men på den tredje sangen tar det av. Det blir full fyr i teltet med sangen Black dog, som gamle Zepplin fantaster vil dra kjensel på. Det var mange av de også! Publikum var jevnt over i 50-60 åra og var storfornøyde med hva de hørte. Robert Plant selv ønsker publikum «Velkommen til en kveld med dyp blues» hitparaden begynner med sanger fra sin egen katalog, Zepplin katalogen og ellers noen coversanger.

Det er vanskelig å trekke fram noen høydepunkter fra denne kvelden, men jeg skal likevel prøve. Rainbow fra Plants nyeste album lot jeg meg virkelig overbevise av. Denne viser at det ikke kun er øredøvende rock som Plant kan, han kan virkelig alt. Strålende gjennomført! Det andre høydepunktet jeg ønsker å trekke fram er Whole lotta love. Dette nummeret hadde vært verdt ukespassprisen til bluesfestivalen alene! Stemningen hadde vært euforisk lenge, men den økte videre til nivåer jeg ikke trodde fantes! Selv om jeg ikke nevner resten av sangene som ble sunget og spilt av et fantastisk band betyr ikke at de ikke var bra. Alt var veldig bra, men spørsmålet var å finne de to hvor stemningen, vokalen og musikken var aller best eller bedre enn forventet! Ved en normal konsert kunne jeg trukket fram hvilken som helst av de sangene som høgdepunktet, det forteller noe om kvaliteten.

La meg også gi tommelen opp til blandet The Sensational Space Shifters. I løpet av konserten var det noen absurde gitarsoloer og «presentasjonen» av bandet hvor alle hadde hver sin solo var fantastisk. Det var strålende musikalske prestasjoner gjennom hele konserten. Fullstendig makeløst.

En av grunnen til at konserten ble så bra kan være at Plant og bandet var veldig fornøyd med publikum og stemningen. Robert Plant sa det selv på denne måten:

«I feel we really have connection with you people. We have traveled Scandinavia and other European countries lately. We have visited many cities. Some are very nice while others are like shit holes. Notodden is definitely one of the most beautiful with the best audience.» 

Rampelyset Nytt sier oss fullstendig enige, en fantastisk konsert og nå kan også vi krysse av Robert Plant av min «bucket list».

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s