Sterk soul fra Norges souldronning

Norges Souldronning er tilbake etter et par års fravær fra rampelyset – det var det ingen som merket på kirketorget fredag kveld.

KARAKTER: star1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_helstar3s_helstar3s_hel
TOPPFOTO: Mads Even Omberg, KONGSBERG JAZZFESTIVAL
ARTIST: Noora Noor STED: Kirketorget, KONGSBERG DATO: 03.07.15

 

Det var umulig å se at det var gått to år siden Noora Noor var i rampelyset sist der hun føk ut på scenen med en voldsom fart. Kveldens første store konsert var i gang. Dette hadde vi gledet oss til alle vi oss til. Det skal sies at det nok var en del i publikum som ventet på kveldens siste headliner Van Morrison, men det virket ikke å plage Noora Noor nevneverdig. Han gav på fra første sang og det svingte fra første sekund. Ikke alle i publikum viste like stor interesse. Det førte til at applausen og forsøkene på taktfast klapping var labre og døde fort ut. Det var spesielt i starten noe dårlig gjort ovenfor en entusiastisk artist. Likevel stoppet Noor bandet sitt etter at de hadde startet opp neste sang slik at hun fikk sagt et par setninger til publikum. Dette virket ikke planlagt og noe rotete. Noor var helt klart best når hun fikk synge og slapp og tenkte på prating mellom sangene. Hver gang hun skulle si noe var det «Tusen takk» mens hun virket flau og tok seg til ansiktet. Det virket veldig repetitivt, småjenteaktig og lite profesjonelt.

Likevel er det musikken vi vil huske fra denne konserten. Noor holdt ut i et fantastisk høyt tempo i det fantastiske solskinnet. Det fantastiske været fikk spesielt trommeslageren merke som satt i solsteiken hele konserten og måtte ta dressjakka si i bruk som håndkle. De kjente og kjære sangene kom etter hverandre og flere ganger svingte det skikkelig, men det var kun sporadisk taktfast klapping selv om artisten selv ønsket mer av det og oppfordret publikum til å klappe takten.

Dette var en fin konsert, men ikke en som kommer til å bli husket alt for lenge. Til det kan det virke som at det var et feil publikum. Noora Noor har også holdt bedre konserter. Det svingte innimellom, men det var for mange dødpunkter underveis. Selv om det startet i et forrykende tempo var det aldri to sanger som fulgte hverandre. Dessuten tror jeg det ville vært en fordel hvis sangene ble introdusert med navn slik at en del publikummere, som hovedsakelig var der for neste konsert, kunne kjenne de igjen fra da Noora Noor sine tidligere plater.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s