Röyksopp!

Noen opplevelser er utrolige. Noen er verdt å vente på. Röyksopp var verdt å vente på! En strålende konsert fra Tromsøduoen.

Karakter: star1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_helstar2s_half
Artist: Röyksopp Sted: Kongsberg Jazzfestival Dato: 4.7.2015 Foto: Stian Andersen

Dagens siste konsert under lørdagens program på Kongsberg Jazzfestival. Highasakite hadde spilt tidligere på kvelden på kirketorgets andre side og gjort en god figur, men det var intet i forhold til trykket som snart skulle komme. Klokken var 22.30 og Röyksopp gutta entrer scenen i sine sedvanlige kostymer. Få har vel glemt den store hiten gutta hadde med Robyn, svenskenes dronning. Spenningen er til å ta og føle på. Blir det like kult som festivalgjengerene har håpet på?

Röyksopp er på mange måter den rake motsetningen av en jazzfestival. De spille elektronika og har gjort det siden 1998. Det er ikke mye jazz der. Hvordan skal dette bli tatt i mot på en slik scene? En scene som dagen i forveien hadde vist at de var nådeløse til Van Morrison og ikke viste han respekt. Er det feil målgruppe for en elektronisk duo? En skulle tro det!

Etterhvert som konserten kommer igang spares det ikke på noe. Laserne kutter i luften over kirketorget og noen ganger også publikum. De danses, det hoppes, det festes. Selv de eldste jazzentusiastene, som møtte opp, bevegde på dansefoten. Det var en fantastisk stemning. For et trykk! Kirketorget ble tatt med storm. De skjønte nok ikke hva som slo de før de våknet opp på søndagen en uke etter. De har vært på en av sommerens konserter! Knall!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s