Van the man!

Alle ventet på Van Morrison. Alle ventet på at det skulle ta av. Så kom klassikerne!

Karakter: star1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_helstar3s_helstar3s_hel

Artist: Van Morrison Hvor: Kongsberg Jazzfestival Dato: 3.7.2015 Foto: Art Siegel 


Kirketorget i Kongsberg var fylt til randen med 7500 tilskuere. De aller fleste ventet på dagens hovedperson, Van Morrison. Det er ofte et problem ved festivaler at ikke alle liker alle artister, men likevel bruker sin rett til å gå som publikum. Dette har noe å si for stemningen. Det tok lang tid før det virkelig begynte å koke på kirketorget.Van Morrison kom i sedvanlig bekledning, mørkt og virket noe apatisk til de oppmøtte. Det virket som om han ikke riktig anerkjente den spenningen som var hos publikum. Dette gjorde hele stemningen i starten av konserten ble trykket. Det var heller ikke den respekten blant publukum som en artist av Van Morrisons kaliber fortjener. Folk summet og bråkte for mye. Uhørt.Etter en stund spilte Van Morrison sin slager Brown eyed girl og da stilnet summingen og allsangen tok av. Endelig fikk publukum det de ventet på. En strålende fremføring. Dette var konsertens høydepunkt. Her fikk Van Morrison vist hva han er god for og så godt som alle de 7500 responderte med sang i det gjenkjennbare refrenget. Nydelig.Personlig kan jeg krysse Van Morrison av listen over storheter jeg har hørt live, men jeg er litt skuffet, ikke så mye over han og hans tilbakeholdene lynne på scenen, men opplevelsen på grunn av publikum. Jeg stod relativt langt bak og da var det mye støy og prat som ikke hører hjemme på en konsert. Til dere som stod bak og skravlet denne gamle storheten i ansiktet, hold opp! Dette har hverken han eller vi andre fortjent!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s