Kongsberg Jazzfestival er i gang!

I uke 27 finner den årlige jassfestivalen i Kongsberg sted. I år er intet unntak og godbitene kommer tett. Rampelyset Nytt vil være tilstede torsdag, fredag og Lørdag for å gi dere den beste oppdateringen på festivalens store og mindre store konserter.

Utøvere: Kjente og mindre kjente artister. Sted: Kongsberg. Dato: 1-4 juli
Toppfoto: Irene Lislien, kongsberg Jazzfestival

 

Kongsberg Jazzfestival 2015 begynte i går den 1. juli. Bare Egil stilte opp og spilte for barna, DeLillos og Poing samt Silje Nergaard var bare en håndfull av artistene som forsøkte å trollbinde et særs godt vant jazzpublikum i Kongsbergs gater. Selv om festivalen nå i skrivende stund er i gang med sin andre dag er det ikke for seint å få med seg noen av de andre godbitene som kommer de neste dagene. Store artister fra inn og utland skal gjeste de forskjellige spillstedene under festivalen og vi skal forsøke å holde dere så godt oppdatert som mulig.

I dag, torsdag, vil det være mange kjente artister på scenen. Hva med årets unge jazzmusikere Monkey Plot eller fjorårets mottager av rekrutteringsprisen Ida Løvlie Hidle. Dette er kanskje ikke de meste kjente navnene for den litt ukjente i dette musikklandskapet, men det er flere godbiter utover kvelden. Hva så med Ila Auto eller gospel musikk i ærverdige Kongsberg kirke med London Community Gospel Choir som blant annet har spilt med Sir Elton John, Sir Paul McCartny og Diana Ross for å nevne noen. Eller hva med Dr. John, legenden fra New Orleans. Hvis du derimot ønsker å nye ren gitarmagi kan også Rypdal & Tekrø anbefales. Dette er bare et lite utvalg av artistene som spiller i dag. Det er mange flere og hvis du er interessert så anbefaler vi at du tar en titt i festivalprogrammet.

Fredag er ingen dårligere dag å legge til festivalen. Denne dagen er den eneste som har utsolgte dagspass. At det er utsolgt er som seg hør og bør med en slik flott line-up som festivalens nest siste dag har. Artister som kan nevnes er lokale innslag samt verdensstjerner som Frank Kvinge, Van Morrison & Noora Noor, Brad Mehldau Trio og Valkyrien Allstars. Dette er selvfølgelig ikke alle som skal spille fredag, men et lite utvalg. Kanskje frister det med gratis jazz jam, ta med instrumentet ditt og bli med noen av landets beste jazzmusikere i en, potensielt, legendarisk jam.

Festivalen avsluttes lørdag, men ikke tro at det er bunnskrapet som kommer til slutt. Lørdagen er pakket med godbiter. Det hele sparkes i gang med Norges kanskje største barnemusikker May Britt Andersen som velger å legge 40 års jubileet til Kongsberg Jazz. Videre utover dagen og kvelden blir det musikk for de mer voksende i publikum med artister som Joe Lovano Quartet, Røyksopp med Highasakite, Side A, The Dublin Legends før Ole Paus og Kjetil Bjørnstad får æren av å avslutte festivalen.

Vi ser frem til festivalen og håper vi ser akkurat deg der!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s