Støy støy overalt

24. april spilte Honningbarna og Razika på Musikkflekken i Sandvika. For en som ikke har mye forhold til musikken deres fra før, ble kvelden merkeligere og merkeligere etter som tiden gikk.

KARAKTER: star1s_helstar3s_helstar3s_helstar3s_helstar3s_helstar3s_hel
Toppfoto: Anna Keyn
Artist: Honningbarna + Razika Support: Foammm Sted: Musikkflekken, sandvika Anmeldelse: Konsert Dato: 24.04.15

Etter support fra FOAMMM spilte Razika et energisk sett som skapte mye stemning i rommet. De spilte en rekke kjente låter som f. eks. «Faen ta deg», «Gutten i dongeribukse», og «Vondt i hjertet». Fansen jublet, og til tider ble det mer allsang enn bandopptreden.

Honningbarna er et punk-rock band fra Kristiansand som gjør det stort på forskjellige musikkarenaer i Norge for tiden. Det var når dette bandet inntok scenen at kvelden tok en litt annen vending en forventet. Settet ble satt i gang med en rolig protest-vise, før bandet skjøv unna vakter og folk i publikum for å hoppe opp på scenen fra salen. Med en gang bandet kom på scenen ble hele publikum annerledes enn hva de hadde vært når FOAMMM og Razika spilte. Det gikk fra å være glad dansestemning til at det føltes ut som om at alle i rommet gikk «amok». Sikkerhetsgjerder veltet og brakk, mennesker hoppet opp på scenen, konstant «crowd-surfing», medlemmer av bandet kjeftet på og fysisk dyttet sikkerhetsvakter (som prøvde å holde orden) av scenen, og fortsatte å spille selv om de ble bedt om å stoppe gjentatte ganger.

Jeg, personlig, har ikke lyttet mye til Honningbarnas musikk, men hadde full forståelse for musikkstilen og sjangeren før jeg kom. Selv var jeg interessert i å dra på konserten etter å ha lest et innlegg de publiserte i «NRK-debatt» om musikklidenskap. Jeg kom for å anmelde musikken/bandet fra et objektivt synspunkt, og jeg vil understreke at det ikke var musikken i seg selv som gjorde at jeg ble ukomfortabel og gikk tidlig. Jeg kan dra på alle slags konserter uten å selv ha låtene i min personlige spilleliste, og fortsatt ha en god opplevelse. Når bandet kommer fram som totalt respektløse overfor sikkerhet, vedlikehold av en plass de gjester, og menneskene som arbeider for at de kan spille en konsert, mister jeg interessen og det blir ukomfortabelt å føle at jeg er en del av det.
Det var flere barn i rommet, og det faktum at denne konserten ikke var 18+ overrasker meg fortsatt. Som sagt dro jeg tidlig, så jeg kan dessverre ikke gi noe annen anmeldelse enn dette. Det er sikkert en håndfull fans og mennesker som synes at en slik opptreden er eksotisk, men i denne lille settingen og med holdningen de framstilte mister jeg mye respekt for dem. Jeg kan tenke meg at fansen var i ekstase, men for meg og den andre personen jeg dro med (som heller ikke har sett Honningbarna spille live), var denne delen av konserten en ubehagelig opplevelse vi godt kunne klart oss uten.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s