Friskt, dypt og dyktig fra Alaska og ‘Julios’

Musikkflekken huser artisten jonas alaska, med dype og solide toner. likevell er det oppvarmingsbandet Me and the Julios som friskt glimter til.

Karakter: star1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_helstar3s_hel
Artist: Jonas Alaska (SUPPORT: Me and the Julios)
Sted: Musikkflekken, Bærum  Anmeldelse: Konsert  Dato: 10.04.2015
foto: Lars Chr. Gamborg

Alaska (eller Aslaksen som han egentlig heter) starter alene og naturlig ut med sitt akustiske repetuar – et godt triks for å senere øke tempoet og heve stemningen. Et noe antiklimaks i forhold til Me and the Julios, som nettopp varmet friskt opp før han, men det er stødige toner som kommer ut fra gitarkassen til Alaska. Best husker man Oktober, som minner sterkt om noe fra Paul Simon. Det er ikke nytt at disse melankolske og varme sangene er blitt inspirert fra denne 60-talls musikeren, ved siden av Lennon og Dylon. Alaska sin styrke ligger i de intime tekster og kontakten han får med publikumet. Han er ikke uten selvironi da han flere ganger kommenterer sine sanger for hva de er. Han er ærlig. Sangen If Only As a Ghost som handler om sin egen far, fremføres med sjel – sterkt og troverdig.

ekstra pluss for Me and the julios

Oppvarmingsbandet fortjener en egen bemerkelse. Dette unge og nye indie-bandet om , synger på norsk, og innrømmer selv å være inspirert av Alaska. Undertegnede må innrømme at taktfoten trippet hyppigere her enn på Alaska. Vi snakker om to ulike type klasser som ikke lar seg sammenligne, men det er likevell noe besnærende med dette røffe, dagligdagse, og norske med et snev av samfundsrealisme. Hvor Alaska er mer rafinert, er lydbildet her frisk, rett på sak og liketil. Det føles veldig norsk og ærlig, og dette trenger vi. Seneste skudd på treet og bare noen få uker gammel Natten før i går, har rukket å blitt bemerket, og er allerede godt kjent blant det oppmøtede publikumet. Samklangen mellom vokalist/gitarist Sigurd Hollen Elgenes og korist Pia Alette Pedersen fungerer fortreffelig på Onsdagsjente og har en god kjemi på scenen. Resten av bandet skal heller ikke glemmes, som bygger opp lydbildet solid. Bandet har altså ikke mange sanger på baken, men fremstår unike og gledet undertegnende. Tommel opp. Dette er et band vi gleder oss til å høre mere fra.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s