Legitim musikklidenskap

I går stilte Sondre Lerche + band opp på Musikkflekken, Sandvika. Det var en ren musikkfornøyelse som jeg, og trolig de fleste andre tilstede, sent kommer til å glemme.

Karakter: star1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_hel
Toppfoto: Anna Keyn & Linn-Eirin Haugen
Artist: Sondre Lerche Support: Silja sol + captain gone Sted: Musikkflekken, sandvika Anmeldelse: Konsert Dato: 19.03.15

 

Det er ikke bare musikken i seg selv som gjør at Lerche briljerer i en slik konsert; det er hele atmosfæren og sjelen som blir lagt inn i arbeidet som gjør dette til en nydelig musikkopplevelse, som jeg vil tro at alle som har sett han live vil si seg enig i. Man kan dra på hundrevis av konserter hvor artisten eller bandet tror det holder å gi mindre enn 100%, dermed gi en bra opptreden, men uten det lille ekstra. Det er vanskelig å beskrive hvor deilig det er å komme på en konsert, slik som i går, hvor artistens og bandets lidenskap for musikk virkelig åpenbarer seg for publikum allerede fra første låt.
Lerche er ikke slik som mange artister som bare forsvinner inn i sin egen lille boble mens de opptrer med liten kontakt til publikum; han tar heller alle som står i rommet med seg inn i sitt lille univers, og der blir man værende i ca. 1 ½ time.

Konserten ved Musikkflekken er del av en mini-turné, satt opp i Norge, for å promotere albumet «Please» som ble utgitt i 2014. Han spilte godt kjente låter fra plata som f. eks. «Bad Law», «Legends» og «Sentimentalist», men spilte også en del eldre låter som «Minor Details», «Two Way Monologue» og «Airport Taxi Reception». Han har god variasjon i set-listen, og enten om det er en roligere, aukustisk låt eller om det er en folkrock/rock låt, er det like mye sjel i hver tone og rytme.

Lerche snakker og forklarer ikke alt for mye under konserten, annet enn et par korte, sjarmerende uttalelser her og der, men han trenger det heller ikke, fordi han kommuniserer så utrolig bra gjennom alt i opptredenen. Hvis ikke du har sett Sondre Lerche live tidligere, vil jeg anbefale deg på det sterkeste å finne ut når han spiller i nærheten av deg. Du får ikke bare muligheten til å høre musikk, men du får også muligheten til å føle på hele deg, gjennom ham, hva ekte musikklidenskap er.

Hvis du også har mulighet  vil jeg anbefale deg å sjekke ut programmet til Musikkflekken, Sandvika- det skjer noe nytt og spennende der mer eller mindre hver dag.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s