En god, gammeldags mimretur

Uten ny plate eller singel holdt Maria Mena intimkonsert på Musikkflekken, Sandvika. Med noen gamle og noen helt ferske sanger holdt hun publikum begeistret fra start til slutt.

Karakter: star1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_helstar3s_hel
Toppfoto: Anna keyn & linn-eirin haugen
Artist: maria mena Sted: musikkflekken Anmeldelse: Konsert Dato: 06.03.15

Maria Mena, som fikk sitt gjennombrudd i en alder av 16, spilte på Musikkflekken i Sandvika fredag 6.3.15. Philip and the Reindeer setter anslaget med oppvarming i liknende stil som First Aid Kit og Passenger, med en «naken» opptreden som er veldig imponerende i seg selv. Ettersom arrangementet hadde fri aldersgrense er det raskt lett å se mangfoldet i tilhengerne til Maria Mena. Barn, ungdommer, voksne, og godt voksene står blandet sammen, alle like entusiastiske, og venter på at artisten skal opptre. Etter kort ventetid ankommer Maria Mena scenen med en acapella versjon av «Secrets», før hun forklarer hvorfor hun satt opp denne turneen. «Kjedsomhet» kommer fram som viktigste faktor til at hun satte opp konsertene uten å plugge et nytt album eller liknende.  Fansen klager ikke på at det skal bli spilt en rekke gamle sanger, med verdenspremiere på et par helt nye sanger innimellom.

I løpet av litt over en time spilte hun igjennom en rekke ukjente og kjente sanger. Noen av de mest kjente sangene som «All This Time» og «Fuck You» ble spilt med fult engasjement fra publikum, men selv om de ble framført feilfritt hadde det vært deilig med litt variasjon i opptreden av disse folkekjære sangene. Ellers var det godt samspill mellom band og artist, og vi i publikum var heldige som fikk være med på verdenspremieren av noen helt ferske sanger. De nye sangene, «This Isn’t Easy», «Leaving You» og «I Don’t Wanna See You Again», virket som å følge en vanlig Maria Mena «mal»- blanding av melankolsk og lekent. Man merker likevel at musikken hennes har til dels utviklet seg fra å ha ganske «plain» backing musikk til å ta bruk av flere lyder og instrumenter. Hennes opptreden av «I Always Liked That» tok f.eks. bruk av mer «funky» rytmer. Noen andre eldre låter hun framførte var bl.a. «Just A Little Bit», «Just Hold Me» og «My Lullaby».

Maria har en evne til å kommunisere gjennom både musikk og prat. Hun ytrer godt temaene sine – styrket selvtillit, vanskelig ungdomstid og kjærlighet – på denne måten. Dette gjør at opptredenen oppleves som veldig bra, hvis ikke bedre, live enn på innspillinger. Mitt inntrykk er også at hun funker ufattelig bra i et intimt miljø, slik som på Musikkflekken. Hun bommer ikke på noen toner, og virker avslappet og selvsikker. Hun har en evne til å snakke med publikum uten at det blir for seriøst men heller ikke for tullete, og snakker mellom ca. annenhver sang.

Som sagt var Musikkflekken det perfekte miljøet for en slik konsert, og det faktum at de har stor variasjon i arrangementene gjør konseptet deres ekstra bra. Jeg anbefaler deg både å se Maria Mena live på intimkonsert, og å sjekke ut konsert-programmet til Musikkflekken.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s