Rich Hall: Human trading and song

Sandvika fikk storfint besøk fra USA torsdag kveld. Rich Hall gjestet Musikkflekken for å underholde stivfrosne bæringer. Det klarte han fint. Vi ble fort varme i både kropp og lattermuskler!

Karakter: star1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_helstar2s_halfstar3s_hel
Utøver: Rich Hall Sted: Musikkflekken, Sandvika Anmeldelse: Forestilling/Stand-up Dato: 12.02.15

 

Rich Hall er en anerkjent stand-up komiker. Han er i fra USA, hvor han tilbringer seks måneder av året, det resterende halvåret er han i England eller på turne. For nordmenn er nok Hall mest kjent fra de britiske TV programmene Live from the Apollo og QI. I går gjestet Hall Musikkflekken hvor han ble ønsket velkommen av rundt 100 personer. Forestillingen varte i snaue to timer og jeg er ganske sikker på at alle gikk fornøyde hjem og følte at de hadde fått valuta for pengene.

Rich Hall startet med å introdusere seg selv før han vandret inn på scenen. På scenen var det en gitar og en stol. På stolen var det en flaske vann, en forlovelsesring, et munnspill og en flakse øl. Alle disse rekvisittene ble brukt for å underholde publikum etter alle kunstens regler. Rich Hall sin stand-up er en blanding av satire, ironi og delvis improviserte musikkinnslag. Rich Hall begynte kvelden med å snakke med noen av publikummerne som satt på de første radene. Der fant han en som så ut som en tømmerhogstmann, en annen som Rich trodde var amerikansk, men det viste seg at han var en danske som hadde bodd i samme stat som Rich Hall i mange år og nå var bosatt i Norge. Videre harselerte Hall med amerikanerne, deres forhold til våpen og at alle i Norge (på bakgrunn av hva som ble sagt i salen) hadde tullete konsulentjobber.

Samtalen med publikum var det som fikk fram den høyeste latteren blant publikum i løpet av kvelden. Grunnen til dette var at Hall spurte en eldre mann hva han jobbet med. Han svarte: «I trade people». Rich Hall så tomt ut i salen, oppgitt. Alle lo så tårene trillet! Hall fulgte opp med å lage en sang til mannen med dette noe suspekte yrket. Først etterpå ble det oppklart at han ikke handlet mennesker, men at han var en headhunter. Et fantastisk øyeblikk med språkdysleksi fra den eldre herren. Den eldre mannen het Arnfinn, men ble kalt «Arvin» fra scenen hele kvelden.

Noen andre «tilfeldige» vitser eller hendelser som skjedde var et påtvunget frieri, særdeles dårlig imitering av en filmstjernefamilie,  hvorpå Hall selv gikk av scenen for å kritisere. Hall hadde også et par sanger som atheist cowboy og the imigration song. Helt til slutt tok Hall og fortalte om sin siste konsertopplevelse, med Bob Dylan. Han var ikke særlig imponert. Hall mente han fortjente, ikke bare å få igjen sine egne penger, men også alle de andres penger. Etterfulgt av en av de mest sarkastiske imitasjonene jeg noensinne har sett og hørt! For alle som var tilstede, og de som skal se Rich Hall senere (i kveld i Tromsø), munnspillspillingen til Rich Hall var fantastisk. Som vi lo. Ikke bare undertegnede, men hele salen.

Selv om Rich Hall var noe ironisk i hans uttalelse om at Sandvika var hans drømmedestinasjon så tror jeg at han hadde en ganske gøy dag på jobb. Jeg hadde det i alle fall gøy, mer gøy enn forventet og det tror jeg gjaldt alle i salen.

Min oppfordring er å dra og se Rich Hall. Er du i Tromsø (13.02.15) kan du få han med deg Hall i kveld klokken 20!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s