Hei… Jeg trenger litt hjelp, jeg…

Lørdag kveld varmet Ingar helge Gimle rundt 250 personer i Ullensaker kulturhus. Såre tema ble tatt opp og uttømmende gjennomgått av Gimle til glede for alle de frammøtte. Vi lo så tårene trillet!

Karakter: star1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_helstar2s_half
Toppfoto: NRK/Lindmo   foto: Thalia Teater og Pullman
Utøver: Ingar Helge Gimle Sted: Jessheim Anmeldelse: Forestilling/stand-up Dato: 14.12.14

Jeg har aldri sett Ingar Helge Gimle spille på scenen før. Jeg har derimot sett han på tv og i film. Han er sågar en av mine favoritter, i alle fall i farser som Boeing Boeing hvor Gimle var særdeles morsom. Jeg viste med andre ord at han kunne være artig. Undertegnede har visst om denne forestillingen og visst at den skulle dekkes i lang tid. Det har derfor rukket å bygge seg opp en aldri så liten kul, for å bruke en hoppmetafor, for Gimle å komme over med denne forestillingen. Spørsmålet er hvorvidt han landet på denne kulen eller om han klarte å runde kulen for å sette et solid telemarksnedslag i bunn av bakken.

ingar_helge_gimle626x281

Forestillingen begynner med at Gimle kommer labbende inn på scenen med en flytteeske full av selvhjelpbøker, godt over hundre i tallet. Det hele starter litt tregt. Vitsene er ikke like dype, rike og fyldige som de blir senere i forestillingen, men det Gimle gjør er å bygge opp en karakter. Han bygger karakteren «seg selv», slik at han har noe å spille tilbake på mot slutten å forestillingen. Det fungerer som et skudd!

Som dere sikkert har skjønt handler denne forestillingen om Gimle selv, hans problemer og problemer har han hatt nok av. Cæsar, damer, penger, Reiulf, Ålesund og TV-Shop er nok alle ting som får det til å fryse litt ekstra nedover ryggen til Gimle og med god grunn. Men en manns død er en annen manns brød. Du verden for en historieforteller Gimle er. Vi ler, hikster og gråter av Gimles problemer. La meg si det igjen. Du verden for en historieforteller Gimle er.

Det må koste ganske mye mentalt å laget en slik forestilling som Gimle har gjort. Det å gå seg selv så til de grader i sømmene og presentere seg selv åpent, sårt og menneskelig må det mye mot til får å tørre. Mot er forresten nok et tema Gimle tar opp. Han latterliggjør seg selv, men han vet nok godt at vi blir sittende igjen med en stor dose medfølelse selv om vi gapskratter til kjeven går ut av ledd. Det er nemlig akkurat så morsom forestillingen var. Jeg synes faktisk synd på de som droppet å dra fordi de mente at prisen var for høy. Hvis Gimle hadde lagt fram en skål for tips ville de trengt å bytte den ut med en ti-liters bøtte.

På den annen side var det en og annen forsnakkelse underveis. Med en litt sløv start og en noe treg avslutting,  i forhold til midtseksjonen, når Gimle ikke helt til toppen. Når det er sagt har jeg ikke hatt det like morsomt på mange år! Dette var virkelig artig og vi missliker alle sammen Stellan Skarsgård etter dette…

Dette var årets siste forestilling. Vi kan bare håpe på at det blir satt opp flere til neste år!

Fem store stjerner og en liten skinner i rampelyset!

Husk å like/følge Rampelyset Nytt på Facebook og på Twitter!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s