Ikke gull alt som glitrer

Konserten med Blitz the Ambassador fokuserte i stor grad på flerkulturell musikk og samvær. dette var slettes ikke vanskelig å legge merke til i konsertlokalet ved Parkteateret.

Karakter: star1s_helstar1s_helstar1s_helstar3s_helstar3s_hel
Artist: Blitz the Ambassador   Sted: Parkteateret, Oslo   Anmeldelse: Konsert   Dato: 1.11.2014
foto: Anna Keyn

Blant de over 300 artistene på 15 forskjellige spillested rundt omkring i Oslo, holdt Blitz the Ambassador konsert på Parkteateret lørdag 1. november. Selv om det var et forholdsvis liten konsert var det tydelig å se mennesker fra de fleste deler av verden. Det var også vektlagt at konserten skulle være lett tilgjengelig for alle aldersgrupper, men spesielt ungdom. Spesielt gøy var det å se flere små barn som danset rundt med foreldrene på gulvet med store Kid-øreklokker klistret tett på hodet.

Danny Maroc, en artist som har etablert seg i det norske hip-hop miljøet de siste årene (bl.a varmet opp for Snoop Dogg og Ice Cube, samt samarbeidet med OnklP og Chirag fra Karpe Diem) varmet opp konserten med tre-fire låter. Han ga en ganske «naken» opptreden, og selv om det hadde vært mer underholdende og imponerende med et live-band istedenfor playback, var det en forholdsvis bra opptreden. Han prøvde så hardt han kunne å kommunisere med publikum, og gikk til og med ut i salen og sang mellom menneskene.
Etter en del omrigging på scenen kom Blitz the Ambassador ut. Konserten fulgte en mal som skulle få publikum til å føle at de var med på en flyreise gjennom Afrika og hans kultur med Blitz som kaptein. Dette bød på noen glade sanger med fokus på det positive, men også et par mer dramatiske låter som fokuserte på noen utfordrende aspekter ved samfunn og fattigdom. Han startet konserten sterkt med hans sang Success fra det nyeste albumet Afropolitan Dreams (2013) med høy energi fra både ham og de andre i bandet. Etter hvert, til tross for hans- og bandets forholdsvis høye energi, ble opptredenen litt ensformig, og man savnet fort en låt som var litt annerledes i forhold til alle de andre for å skape litt balanse. Merkbart var det også at en del av menneskene i publikum enten hadde liten kjennskap til artisten eller var rett og slett ikke vant til å være på konsert. Litt sjenert publikum som holdt seg litt i bakgrunnen av salen helt fra start til slutt gjorde stemningen i rommet litt klein til tider.

Etter å ha holdt på i litt under en time var det tid for avslutningen, og den siste sangen av hovedopptredenen var best, grunnet at den endelig bød på litt forandring i forhold til resten av konserten. Stilen var litt annerledes, og han lot bassisten ta kontroll. Til tross for publikums ganske lavt entusiastiske applaus etter konserten, kom Blitz the Ambassador ut og framførte én ekstrasang før han fort forsvant bak scenen igjen.

Blitz the Ambassador er en ghanesisk/amerikansk hip-hop artist bosatt i Brooklyn, USA som fokuserer først og fremst på å fremme likeverd og nasjonal stolthet i sangene sine. Etter å ha prøvd å bli signert uten hell i et par år, valgte han etter hvert å opprette sitt eget plateselskap kalt Embassy MVMT. Forrige uke (28.okt- 2.nov) var altså Oslo World Music Festival rigget opp for 21. gang. Uken tok for seg en rekke seminarer og konserter med fokus på en flerkulturell media-verden, og hvordan vi styrker fellesskap over landegrensene gjennom musikken. Les mer om opplegget her.

Husk å like/følge Rampelyset Nytt på Facebook og på Twitter!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s