Hvem er Lila?

Noen filmer trenger ikke å være fyldt med hesblesende action eller heftige effekter. DE trenger ikke billig humor, fiffige replikker alle har hørt før. Noen ganger holder det med en ærlig historie. Argentinske Natural Sciences er nettopp det, en hjertevarmende film om å vokse opp og søke etter noe man en gang mistet.

total: star1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_hel
Handling: star1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_hel teknisk: star1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_hel Musikk: star1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_hel Skuespill: star1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_hel
FILM: Natural Sciences (Ciencias naturales)
Land: Argentina
REGI: Matías Lucchesi
Manus: Matías Lucchesi
Skuespillere: Paula Galinelli Hertzog, Paola Barrientos og Sergio Boris.
Link: Film fra Sør-festivalen
Foto: Film fra Sør, Unifrance film International

ffs-logo-hires

Oppe i det Argentinske fjellområde Sierras de Cordoba bor Lila. Hun går på skole, men tankene og sinnet hviler på viktigere saker. Hun er i ferd med å bli voksen og vet ikke hvem som er faren hennes. Savnet etter å vite hvem hun er, får henne til å lete etter ham. Det harde vinterlandskapet i fjellene er utfordrende, og det at moren ikke ønsker at datteren skal vite hvem faren er, stopper ikke Lila. Langt utover det skolen tillater og bak morens rygg, bestemmer Jimena, Lilas lærer å hjelpe henne. 

Historien starter i det kalde og nakne fjellandskapet, hvor vi finner Lila (Paula Galinelli Hertzog)som nettopp har funnet det èneste sporet av det som kan føre til faren hennes. Lila er ofte på kanten av skolereglementet og slettes ikke på godfot med hennes egen mor, men hennes lærer, Jimena (Paola Barrientos) bestemmer likevel å hjelpe henne. Vi merker Jimena og Lila har en spesiell forbindelse. Lila trenger hjelp, og Jimena bærer også på en sorg og lengsel. Der hvor Lila undres over sitt eget opphav og eksistens, har Jimena sin bakgrunn og støtte i vitenskapen og kjenner til naturens underfundige mekanismer, men vet likevel ikke hvor hun skal? Lila, på sin side er fast bestemt på hvor og hva hun vil.

De fantastiske bildene fra de øde fjellandskapene uttrykker enda mer hvor liten og ensom Lila er. Jimena blir etterhvert støtten og tryggheten Lila aldri har følt fra verken moren eller skolen. I bilscenen på kvelden skaper en enda tettere forbindelse mellom de to, hvor begge åpner opp for hverandre. Lila er undrene og Jimena deler både gledelig og sørgmodig om hvorfor ildfluer tiltrekkes hverandre og dermed lyser. På denne måten bygger denne bakgrunshistorien opp om hele filmens handling hvor Lile stadig trekkes mot sitt opphav, men også skaper skaper en kontakt med Jimena og endrer seg som person. Filmen er krydret med små humoristiske sekvenser, og der hvor vi tror Lila har funnet svaret, tar historien en ny vri og jakten fortsetter.

Som regissørdebut og manusforfatter skildrer Matías Lucchesi en vakker og underfundig historie. Glem spesialeffekter og action. Dette er en superærlig film som går rett inn i hjertene og som ikke prøver å være mer enn det den er. Både Paula Galinelli Hertzog og Paola Barrientos gjør en troverdig rolle som den stadige undrende og søkende Lila, og den stødige og omsorgsfulle Jimena.

Husk å like/følge Rampelyset Nytt på Facebook og på Twitter!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s