Vill, vågal og vakker

Årets åpningsfilm av Film fra Sør-festivalen Wild Tales, utforsker det dyriske og anarkiløse mørke i oss mennesker. Filmen er frisk i flere aspekter og går rett inn i hjertene på årets publikum.

total: star1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_hel
Handling: star1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_hel teknisk: star1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_hel Musikk: star1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_hel Skuespill: star1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_hel
FILM: Wild Tales (Relatos salvajes)
Land: Argentina
REGI: Damián Szifrón
Skuespillere: Rita CORTESE, Ricardo DARIN, Nancy DUPLÁA
Link: Film fra Sør-festivalen
Foto: Film fra Sør

ffs-logo-hires

 

Bare få dager etter åpningen av Film fra Sør-festivalen har Argentinske Wild Tales (Relatos salvajes) rukket å varme våre høsthjerter og blitt en publikumsfavoritt. Tidligere i år kjempet den om gullpalmen i Cannes, men måtte se seg slått av Winter Sleep. Det Damián Szifrón gjennomsyrer filmen med er spennende kameraføring, fargebruk, lokasjoner og et fargerikt skuespillerensemble, er dette en film som lett blir lagt merke til. Den er skarp, vittig og kjapp i vendingen, og selvom poenget i historiene til tider er forutsigbare, er dette bare med på å bygge opp stemningen og humoren.

Frisk og dyrisk

Filmen er genialt bygget opp av seks ulike historier, som har det til felles å skildre hverdagslige irritasjonssituasjoner med ekstreme utfall. Noen situasjoner har et så surrealistisk forløp, at det nesten vipper over, men Szifrón klarer likevel å holde seg innenfor et område vi kjenner oss igjen i. Historien hver for seg er veldig ulike, hvor vi møter karakterer fra alle klasser av samfunnet, med ulike bakgrunner og hver sine problemer å stri med. Interessant er de små subtile referranser som understreker filmen store og små linjer, men også gjenspeiler historien og karakterene. I filmens første avsnitt Pasternak, leser en av passasjerene et flymagasin og stopper opp ved en artikkel om ville dyr fra eksotiske stepper, som gjenspeiller det dyriske og aggresive vi mennesker kan ende opp med å slippe løs, om bare situasjonen og øyeblikket tillater det. I historien The proposal innlemmes historien i et høstvær som vi assosierer med øyeblikket og muligheter som visner bort. Filmen er fylt med slike underfundige skildringer og bærer dette mesterverket av en film, helt til finalen Until death do us part, som gir uttrykket en ny mening.

De ulike historiene dreiser seg om øyeblikk i menneskers liv, og hvordan vi som mennesker i samfunn holdes igjen av et vell av regler og normer, som lett kan forsvinne og blir ubetydelige. Det er som en vulkan av energi som ligger og ulmer rett under huden vår. Musikken er like frisk og fargerik som scenene. Som publikum blir du med i handlingen fra første sekund. Spesielt på The strongest, er spenningen til å ta og føle på, og uten at du aner det, sitter du allerede på kanten av stolen. Denne svarte komedien av historier og øyeblikk er absolutt en film som setter spor til ettertanke, men også til underholdning i øyeblikket du ser den.

Husk å like/følge Rampelyset Nytt på Facebook og på Twitter!

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s