Prematur hit-utgivelse

Det er knappe 10 år siden Donkeyboy ble dannet av cato, kent og thomas, og mye vann har rent under bybroa i Drammen siden da. Bandet ser seg tilbake med samleplaten The Hits.

Album: The Hits
Artist: Donkeyboy
star1s_helstar1s_helstar1s_helstar3s_helstar3s_helstar3s_hel

Etter at bandet ble oppdaget på NRKs Urørtfinale i 2006 tar det av og bare tre år senere blir de nominert til Spellemansprisen for Amibition. Gjesteartister har kommet og gått, mens bandmedlemmer har falt fra. Singler på singler, med musikkvideoer, turneer, gjesteopptreden på tv og radio, tar Norge med storm og nabolandene med. Drammen by er blitt satt på kartet. Takk og lov for at elveområdet ser langt bedre ut enn det tidligere gjorde.
Bandet ser nå sitt snitt til å se tilbake på de 10 årene og gir ut gamle sanger + èn ny sang Hero på albumet The Hits. Albumet starter friskt med den nye sangen og er fengene med lystig bruk av synthesizer og klar vokalstemme, men minner for sterkt om Crazy Something Normal med korbruket. Sangen er på ingen måte dårlig og fremstår mer lystig en noen av de andre sangene bandet har. Selv om dette er noe vi føler vi har hørt før, er det en sang som vokser hver gang, men neppe en kommende hit. Et greit tillegg på albumet. Resten av albumet har de tatt kremen av sin karriere og komponert en pen flyt av tidligere og nye sanger.

Undervurderer publikummet

Med The Hits trekkes de gode «gamle» sangene ut av de støvfrie albumene og smekkes ut på et samlealbum. Ett poeng er at med med dagens teknologi mister samleplatene litt sin verdi. Da vi foruten radio, tv og live opptreden, bokstavelig talt har alle sangene tilgjengelig når, hvor og hvordan vi vil. Hva som er langt mer overraskende er at når Donkeyboy først gir ut The Hits, skjer det totalt prematurt, altså bare etter to studioalbum; Caught In A Life og Silver Moon (pluss et par singler på si). Mulig at bandet selv later som de har «glemt» hit’ene Ambition og Sometimes, for så å trekke de frem fra glemselen og gi oss The Hits. Men vi glemmer ikke så lett og det trekker ned for unødvendig utgivelse av tidligere sanger.

En utgivelse av en samleplate handler om timing. Først og fremst må det gå nok tid for nye sanger kan bli oppdaget og de gamle bli «glemt». Samtidig kan nye grupper og generasjoner oppdage bandet og musikken over tid. Man kan nå spekulere om årsaken til hvorfor akkurat Nå, men vi lar det ligge med det snarlige 10 års-jubileet, da det er mest plausibelt. Men ikke missforstå meg rett. Vi elsker musikken og det at Donkeyboy har gjort det så bra på så kort tid skal all ære gis, men 10 år eller ikke – det er for tidlig med The Hits.

Husk å like/følge Rampelyset Nytt på Facebook og på Twitter!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s