Mesterkokkene kokkelerer i Drammen teater

Tanken er utrolig god. Du tar en av norges morsomste og flinkeste visesanger og setter han sammen med en av de artigste kvinner norsk musikkverden har, men fungerer det egentlig i praksis? «Etterhvert» er svaret!

Tvillingartikkel: To på konsert: Musikalsk kveld med hummer og kanari
Fotogalleri: «Bjørnov & Sunde», drammen teater, 26.09.14

star1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_helstar1s_helstar3s_hel


Toppfoto: Lars Chr. Gamborg

Høstens store publikumsfriere kommer i form av Ingrid Bjørnov og Øystein Sunde. Disse to kjære artistene deler, denne høsten og frem til mars neste år, scenen til vår nytelse i forestillingen Ingrid Bjørnov & Øystein Sunde – prøver nye og gamle, ferdige og halvferdige sanger. Tanken er god. Det å plassere to artister som har blitt likere med årene er ikke dumt, men det garanterer ingen suksess. Det kreves en god del kjemi for å få en slik forestilling til å stemme. Denne kjemien virket å mangle noe i starten, dessverre, men etterhvert «slapp de keeperen og satset med begge hendene».

Når vi går Sunde og Bjørnov i sømmene er det to ganske forskjellige artister. Bjørnov elsker musikaler over alt på jord, mens Sunde på sin side, tilsynelatende, hater de som pesten. Sunde har alltid vært visesanger. Bjørnov har først i de senere år beveget seg fra pop/musikal verdene og i retning av noe som kan beskrives som en slags musikalsk humor forestilling. Hun har beveget seg i retning av den type musikk som Sunde spiller og dermed også har åpnet døra for et samarbeid med Sunde.

Det hele starter med En smule, ikke et helt brød, en av Øystein Sunde sine kjente og kjære sanger. Før det var Bjørnov sin tur, og slik var gangen i konserten med et unntak da Sunde måtte ut pga. «medisinske problemer». Her må det legges til at det kan ha vært planlagt, men dog godt gjennomført. Stort sett hele konserten var delt i to. Sunde sang sitt og Bjørnov sitt. Bjørnov spilte også piano på Sunde sine sanger og koret noe og vica versa. Konserten var lagt opp slik at de sang hver sine sanger først. Dette var solid, men manglet spontanitet. Det var vitser mellom sangene og selv om latteren i salen satt løst virket den noe påklistret på artistene selv. Dette gjorde at undertegnede satt med en «huff da»-følelse som selv ikke glimrende sanger klarte helt å fjerne. Heldigvis endret dette seg 1/3 ut i konserten.

Vi var på dette tidspunktet kommet til delen «Ymse». Ymse er favorittbiten til både Sunde og Bjørnov. Noen vil kanskje si at de drar på norgesturne for å finne ut hva de senere kan gi ut, men det har artister alltid gjort og nå står det til og med i tittelen på konserten at det vil skje. Det var likevel kanskje en av konsertens høydepunkter. Her presenterer de materiale som sågar ble sagt at var fra tidligere på dagen. Fremtidige slagere. Det artigste øyeblikket var antagelig da Sunde fikk muligheten til å presentere hva han har jobbet med. Her hadde han muligheten til å prøve ut kjærlighetssangen han har jobbet så lenge med og som alle venter på. Det vi fikk presentert var et lite forspill før setningen «Tine! Hva f… har dere gjort med brunosten min!» ble skreket ut i salen. Publikum gråt av latter. Her hadde Sunde muligheten til vise noe virkelig godt, men nei det var viktigere å få fram misnøyen med Norges største meieri! Det er ikke rart for hele konserten fra begges side handlet om ting som de oppfatter som irriterende.

Fra dette punktet og inn gikk det mest på skinner. Kjemien, vitsene og musikken satt bedre. Det er likevel ikke å komme utenom at det her er to ganske forskjellige artister som blir nødt til å dele på en tilmålt tid som de ellers kunne hatt selv. Sunde sine tilhengere savnet nok en god del mer av hans gamle sanger, mens Bjørnov sine tilhengere også antagelig syntes at det ble noe for mye Sunde. Dette er da kun en mindre demping på stemningen for da konserten var ferdig og ekstra numrene var gjennomført satt vi igjen med stive lattermuskler. Jeg vil si de sammen gjøre det utmerket, både kjemien og talentet ble utnyttet på hverandres sanger.
Det var likevel Sunde sitt materiale som satt igjen i hodet og som vi trallet på vei hjem etter konserten. Det forteller kanskje litt når vi vet at det er Bjørnov som har gått foran for å få denne konserten igjennom. Grunnen kan være at Bjørnov har sett muligheten for å spille på Sundes tilhengerskare i håp om å konvertere noen over til seg selv. Den andre muligheten er at hun som de fleste i drammen teater er en stor Øystein Sunde fan og så på dette som en mulighet til å gjøre noe vannvittig artig! For det var det etterhvert der de to trakterte trekkspillet til mesterkokken. To mesterkokker som sølte fælt, men likevel klarer å lage en velsmakende middag.

Fem stjerner skinner i rampelyset!

Husk å like/følge Rampelyset Nytt på Facebook og på Twitter!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s