Røvet både store og små i Drammen Teater

lokale unge skuespillere viser frem sitt talent i klassiske «Folk og røvere i Kardemommeby» på scenen i drammen Teater. voksne minnet og gledet seg over kjente toner, mens de yngste lot seg imponere over ustrålingen og energien fra teatergruppen.

star1s_hel star1s_hel star1s_hel star1s_hel  star3s_hel 

Det er noen med forestillingen «Folk og røvere i Kardemomme by» som er eviggrønn, og det er antageligvis grunnen til Drammen Barne- og Ungdomsteater setter opp Thorbjørn Egners barnemusikal, som i år går mellom 4.-19. september. Et pluss i denne forestillingen er at nettopp unge talenter selv har rollene og både kan glede og inspirere barn med sang og musikk. Det er en glede å kunne se unge skape en magi og kontakt med publikum som nettopp DBU.

Vi kjenner alle historien om røverne og folkene i Kardemommeby. I denne forestillingen gjør de en vri og lar barberer Sørensen fra stykket, bokstavelig talt «starte» hele forestillingen med hjelp av en noe sjenert frivillig ung medhjelper fra salen. Problemet er at teppet ikke vil gå opp. Genialt får han med seg oppmerksomheten fra barna i salen fra første stund, som gledelig ønsker å hjelpe stakkars Sørensen som ikke ser «start-knappen» til showet, som er plassert på scenen forran teppet. Hjelpen kommer, teppet går opp og forestillingen er igang.

Det er ikke vanskelig å like stykket, med en utstråling og glede fra de unge talenter. Historien følger sin vante gang med sang og musikk som perler på en snor. Undertegnede oppdager til og med plutselig at foten spontant tramper med i takt på sangene. Dette liker vi. Flere av skuespillerne er trygge og leverer en troverdig og morsom fremføring av sin rolle. Stykkets sentrale rolle politimester Bastian, med kraftig rød jakkeuniform, fungerer naturlig nok som en rød tråd i stykket og binder historien sammen. Dette klarer skuespiller Peter Kolbjørnsen utmerket igjennom hele stykket, med en klar og tydelig stemme. Pølsemakeren spilt av Iver Sørensen leverer også sine replikker både riktig og humoristisk, som hører karakteren til.

Kveldens virkelig fremdragende skuespillertalent er da Brynjar Braaten Nærø, med sin noe febrilske og lettskremte karakter barberer Sørensen. Nærø utnytter virkelig sitt talent til fulle med sitt sprudlene energi, og skaper en uforglemmelig karakter av dimensjoner. Det spesielle høydepunktet i stykket er fremføringen av Sjørøvervisa, hvor han bruker både kroppsspråket og stemmen, ja hele scenen, og er dyktig til å skape en magi mellom han og de andre karakterene. Tante Sofie er heller ikke et talent som bør gåes hus forbi. Tone Nordbye Nybø er selvsikker og bestemt i sitt kroppspråk, akkurat slik som Sofie skal være og dette sees godt på scenen. Det er flere av skuespillerne som gjør en god rolle, som bl.a røverne Kasper, Jesper og Jonathan, men også lille Kamomilla, niesen til Tante Sofie. 

Hele stykket var en positiv fremførelse, men en anelse svakere og noe ufokusert skuespill i andre akt. Alt i alt var det en opplevelse som vil bli husket i lengre tid. Energien og ustrålingen fra teatergruppen gjorde at kontakten mellom karakterene og barna ble bevart igjennom stykket. Vi ser frem til å både se og høre mere av DBU og de unge skuespillerspirene i fremtiden.

Husk å like/følge Rampelyset Nytt på Facebook og på Twitter!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s