To på konsert: Hold deg inne Dybdahl!

Huff da dybdahl. Uheldig med været, uheldig med publikum og uheldig med atmosfæren. Det er tvilsomt at du vant noen tilhengere idag.

Tvillingartikkel: To på konsert: Dybdahl’ene fremføring
Fotogalleri: Thomas Dybdahl
star1s_helstar1s_helstar2s_halfstar3s_helstar3s_helstar3s_hel

Toppfoto: Lars Chr. Gamborg

Det er fredag kveld og elvefestivalens første store artist, Thomas Dybdahl, skal til å starte sin konsert, men hvor er egentlig publikum? Det var nesten ikke konsertklare festivaldeltagere foran scenen og de få som var der satt inne i partyteltet langt borte fra scenen hvor det var plassert ut varmelamper. Alt dette kunne selvfølgelig ikke Dybdahl noe for, men rammene for en knallkonsert var ikke akkurat tilstede.

Da konserten endelig var igang gjorde Dybdahl gjentatte forsøk på å få aktivert publikum som satt i teltene og de kom noe motvillige ut mot scenen. Arenaen fyltes etterhvert opp, sakte, men sikkert og i påvente av Morten Harket som skulle spille etter Dybdahl.

Det fantes likevel flere lyspunkt. Dybdahl selv spiller fantastisk og synger støtt gjennom hele konserten. Med sanger som Man on a Wire, A lovestory og Let’s party lik it’s 1929 viser Dybdahl hvilken fantastisk stemme og artist han er, men det blir for lite for dette publikumet dessverre. Publikum står å prater høyt med hverandre og stemmen til Dybdahl virker å bli tatt av vinden og forsvinne ut i det store intet. Det krever innsats for å høre godt på denne konserten, ikke fordi den er dårlig, men fordi atmosfæren var karakterdrepende. Jeg synes oppriktig synd på Dybdahl som prøvde å få med publikum på den ellers så populære Cecilia. Allsangen er noe av det verste jeg har hørt. Stakkars mann! På den annen side viste ikke Dybdahl noen kompetanse til å vinne publikum over på sin side.

Jeg har selv hørt Thomas Dybdahl spille konserter innendørs før for et publikum som er hans og bare hans. Da svingte det virkelig. Det ble mer intimt, stemmen og musikken var sterkere og smittet over på humøret til publikum og Dybdahl selv. Det var en særs god konsert. Etter fadesen i Drammen kan det tenkes at Dybdahl trenger mindre, mer intime scener og ikke minst innendørs konserter.

En smart mann sang engang:

I won’t make a sound
If you stay home with me
I’d nevner let go
I won’t do you harm
I’d never go far
Just stay home with me

Kanskje det var det Thomas Dybdahl skulle gjort. Vært hjemme, inne og spilt for meg. Det hadde blitt bra det!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s