Rosanne Cash trollbinder alle hun møter!

Det finnes knapt et mer kjent navn i musikken enn hennes far Johnny Cash. Sangene hans er blitt til udødelige klassikere, men fredag kveld beviste Rosanne Cash at eplet ikke faller langt fra stammen! Hun er blant 2014’s største musikknavn og et varp for Notodden Blues Festival.

star1s_hel star1s_hel star1s_hel star1s_hel star1s_hel star1s_hel


I år har hun gitt ut et kritikerros album som fikk selveste Sir Elton John til å si at det umulig kan komme noe bedre album enn «The River & The Thread». Dette kom godt fram under konserten hvor tekstene, melodiene, vokalene og trakteringen av instrumentene var av ypperste kvalitet. Cash gikk på scenen kvart over ni og skrøt uhemmet av Notodden Blues Festival. «You have a great reputation all over the world» sa Cash før hun satte i gang med sine vakre sanger. Dessverre var det noe dårlig lyd i starten, men dette ble fort fikset. Mellom sangene fortalte Cash hvordan hun var blitt inspirert av sørstatene hun vokste opp i til å skrive det siste albumet hvor de fleste sangene i konserten var tatt fra. Dessverre var det unødvendig mye summing i publikum. Publikum viste ikke Cash den respekten hun fortjente, men heldigvis gav de seg etterhvert.

Arkivbilde: Laura Fedele
Arkivbilde: Laura Fedele

La det være klart at alle sangene i denne konserten var svært gode, noen særs fantastisk. En av høydepunktene var «50,000 Watts», som Cash sa var «for everybody who grew up with artists like Roy Orbitson, Elvis and my father». Et nytt høydepunkt kom etter spørsmål om vi orket en ballade. «When the master calls the roll» var balladen det var snakk om og for en vakker fremfører av denne utrolig flotte sangen.

Om ikke Rosanne Cash sin stemme og vakre sanger var nok hadde hun med seg to eminente gitarister som hadde noen lange solopartier som var tatt ut av en annen verden. Cash sin ektemann John Leventhal var den ene av gitaristene, han har for øvrig har skrevet de fleste melodiene på Cash sitt siste album.

Sangene satt som et skudd, melodiene var vakre og fremførelsen var perfeksjonert ut i fingerspissene. Det var ikke et svakt ledd ved noe av det Rosanne Cash eller hennes to gitarister hadde kontroll over. Etter en time og tjue minutter var konserten ferdig. Først da slo det publikum at de hadde vært på festivalens beste konsert og kanskje den beste konserten som er blitt gjennomført i 2014. Tusen takk!

Husk å like/følge Rampelyset Nytt på Facebook og på Twitter!

Reklamer

En kommentar om “Rosanne Cash trollbinder alle hun møter!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s