Kjære Lissie!

Fredagens siste konsert på Notodden Bluefestival (den begynte teknisk sett 00.50 på lørdag) var med norgesvennen Lissie. Hun er en amerikansk rockemusiker som åpenlyst frier til den norske kulturarv! Kjære Lissie! Hvorfor kjenner jeg ingen som deg?

Foto: Arkivbilde Alaina Buzas

star1s_hel star1s_hel star1s_hel star1s_hel star1s_hel star1s_hel 


Dette var et fyrverkeri av en konsert, men jeg skjønner godt de som lurer på hvorfor de har booket ei amerikansk rocker til en bluesfestival. Selv om Lissie flere ganger prøvde å ymte fram sin sørstat- og bluesinspirasjon, var ikke det nok for at jeg synes musikken passet inn på festivalen som helhet. Når det er sagt hold hun en av de beste konsertene under hele festivalen!

Under konserten var det hit på hit med blant annet super hitten «When I’m alone». Stemningen var utopisk. Lissie og bandet spilte strålende og gav alt under hele konserten. Det var et bredt spekter av publikummere tilstede og det virket som om alle hadde det som plommen i egget. En av festivaldeltagerne sa «jeg vurderte å gå hjem og legge meg, men etter to sanger… Åh! Denne konserten var legendarisk!» Denne kommentarer beskriver nok det mange følte. Konserten startet først 35 minutter på overtid og mange var trøtt og slitene, men de som holdt ut fikk en av sine livs beste konserter!

Lissie er ikke et ukjent fenomen på den norske jord. Hun har tidligere spilt sammen med norske Bigbang og skal spille flere konserter i Norge mot slutten av august. «I try my best to learn your language! Skål!» Ropte Lissie tidlig under konserten, selv om «skål» var det eneste norske ordet hun sa. Men Lissie er kjent for å overraske og hun gjorde ingen unntak denne kvelden. Siste sangen ut skulle vise seg å være en cover versjon av Jokke og Valentinerne sin «Sola skinner» – På norsk! En fantastisk avslutning på en fremragende konsert og en strålende dag. Jeg spør igjen; Dear Lissie, why don’t I know anyone like you?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s