To på konsert: Hugh Laurie blues

Fredag kveld kl. 18.30 var det klart for Notodden Blues Festival sin hovedattraksjon. Hugh Laurie og hans band skulle trekke publikum til festivalen og fylle opp «Brygga» i et strålende solskinn. Det klarte de ikke.

Tvillingartikkel: TO PÅ KONSERT: «Bluesdoktoren» av Lars Chr. Gamborg

star1s_hel star1s_hel star1s_hel star3s_hel star3s_hel star3s_hel


Toppfoto: Carla Mc-Kay

Med en kapasitet på 8000 ble de noe glissent med knappe halvfullt, noe som også tidvis kom til utrykk i et manglende trykk fra publikum. Kanskje lå allerede noe av feilen i promoteringen i forkant med overskriften «Superpopulære Dr. House kommer til Norge for å spille blues!». Allerede her er det sådd tvil om hva publikum kom til å få. Er det en skuespiller, komiker, sanger eller bluesmusiker publikummet skulle få servert?

Det de oppmøtte fikk var et sammensurium av alle de nevnte. Laurie kommer dansene inn på scenen til «What a man, what a man». Publikum er i ekstase, undertegnede er i ekstase, men så går det fort nedover. Kjente bluessanger som alle stort sett er eldre enn Laurie selv blir fort noe kjedelig. Ikke har Laurie vokalen til å overvinne publikum, men han har i alle fall noe sjarm, men det var ikke nok. Laurie som selv ikke synger alle sangene spiller meget godt. Det var nesten like mange sanger som ble fremført av koristene som av Laurie selv. Dessverre ble det mye av at Laurie satt ved flygelet og gjorde grimaser, mens hans korister sang. På ingen måte klarte Laurie å overgå koristene.

Foto: Antonio Thomás

Hugh Laurie Gig in Belo Horizonte – Brazil. Foto: Antonio Thomás

To lyspunkt med konserten var først den ene av koristene, Gaby Moreno. For en stemme, for en utstråling. Når sant sies er det hun som burde vært hovedartisten og Laurie som skulle vært korist! Hun gjorde «Kiss of Fire» og «The Weed Smokers Queen» til en sann nytelse. Det andre lyspunktet var trombonespilleren, Elizabeth Lea, med noen aldeles kraftfulle og vakre soloer.

Dessverre veide ikke lyspunktene opp for døtiden imellom. Denne konserten varierte i kvalitet og selv om det avsluttet bra holdt det ikke helt.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s