Hellbillies på Notodden bluesfestival for første gang

Gutta i Hellbillies har ryktet på seg for å være et av Norges desidert beste liveband og da er det kanskje ikke rart at de blir booket til festivaler, men er en blues festival riktig sted? Det var i alle fall ikke ren blues vi fikk servert fra scenen, men godt gjennomført norsk Hellbillies viserock.

star1s_hel star1s_hel star1s_hel star1s_hel star1s_hel star3s_hel 


Toppfoto: Hellbillies.com 

Dette er første gang Hellbillies er i Notodden på bluesfestivalene og de takket for tillitten med en god konsert, men for et noe feil publikum. Det var rett og slett glissent på Brygga godt inn i konserten. I tillegg startet konserten noe tregt, men tok seg fort opp til kjente Hellbillies høyder.

Det første virkelige høydepunktet var «Leite etter lykka». Det var strålende gjennomført. Ikke lenge etterpå kommer «Sju» og det tar av på Brygga. Nå har Hellbillies publikum i sin hule hånd! Det er gitarsoloer både på enkel og dobbel gitar og lydbildet er helt uovertruffent. Gitarsoloene er det flotteste i hele konserten. Aslag og Lars Haugen har alles oppmerksomhet når de viser hvilken fantastiske gitarister de er. Det er egentlig ingen dårlige partier i denne konserten, men de virkelige høydepunktene kommer litt for seint og litt for sjeldent. Før «Den finaste eg veit» appellerer Aslag til alle menn om at de nå må synge ekstra godt i for at det kan fort gi dem fordeler senere på kvelden. Det virket som at de hørte på han for under sangen var allsangfaktoren høy. Alle sang. Høydepunktet!

Hellbillies på brygga i Notodden. Bilde: Robert Häggblad

Hellbillies på brygga i Notodden. Bilde: Robert Häggblad

Dette var en god konsert, ikke deres beste, men likevel svært god. Mot slutten da artister og band vanligvis går av scenen for så å «bli klappet tilbake» gikk ikke alle vekk, men Lars Haugen ble igjen og fremførte en gitarsolo. Litt trist at mange i publikum ikke skjønte dette «ekstra»-nummeret, hvorpå noen feilaktig hadde begynt å forlatt Brygga. Enda mere tragisk ble det da noen følte seg snytt for en tilbakekomst av bandet for ekstra-nummeret, som ble svart med et tilløp av piping fra foran scenen. La oss håpe publikum skjønner dette neste gang.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s