Friske irske toner infrir ikke helt på Teledølen

Den relativt ukjente sangeren fra irland, Grainne Duffy går på scenen sammen med bandet med et bredt smil. Spillestedet har et lite og trangt scenerigg, satt opp i forgården på Teledølen – smekkfullt av forventningsFULLE nordmenn.

fotogalleri: «Grainne duffy, 03.08.2014»

star1s_hel star1s_hel star1s_hel  star3s_hel star3s_hel


Toppfoto: Lars Chr. Gamborg

Det er et av kveldens siste konserter, så stemningen er god på Notodden Bluesfestival. Av ulike årsaker er det langt flere som har fått billetter, som rent faktisk kommer inn. Utenfor gitteret langs spillesteder står altså resten. Så et større lokale kunne vært på sin plass, men samtidig så skaper Teledølen en god og intim atmosfære som er perfekt for artisten. En person rett ved siden av meg, skryter stille: ”Hu er heit som en grill”. Duffy setter brått igang.

Den unge artisten med det eksotiske navnet Grainne Duffy kommer fra Irland, og har en utstråling som passer til den freidige musikken hun fremfører. Duffy starter friskt og bandmedlemmene følger glad med i takten. Her svinger det i heftige rocketoner, og publikum ser ut til å få oppfyllt forventningene.
Jeg skal innrømme at det ikke er på sin plass å sammenligne Duffy med andre lignende artister, som f.eks. Amy MacDonald, som er av et helt annet kaliber og mere solid register å bevege seg på. Duffy er uformell og en varm måte å forholde seg til sitt publikum på. Dette er et opplagt pluss. Likevell føler jeg ikke sangmaterialet og melodien strekker ikke helt til. Desverre er det ingen av sangene som fester seg i ettertid, selv ikke ved å lytte til låtene i etterkant. Samtidig føles også mange av dansebevegelsene noe platt og for mye repeterende.

Etter konserten – Hun og bandmedlemmene takker hjertelig får min kommentar til konserten, i det hun forbipasserer og stresser ut for å personlig selge og signere sine cd`er til publikummet. Publikummet lar seg ikke vente lenge og interessen er tilstede med èn gang. Publikum er betatt av denne opp-og-ut-i-verden artisten. Men i salen var det liv under konserten, og bandet har tydeligvis et talent for å skape stemning i en slik type atmosfære som Teledølen har. Stedet har forøvrig vært åpent ett års tid, og var i sin tid en lokalavis i Notodden by. Stedet er absolutt å anbefale for et besøk.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s